FDA Orientering 6-2011 udkommer på fredag!

Ny FDA formand – og nye tv-kanaler

Næste år rokeres med tv-kanalerne i de såkaldte muxe, der forsyner sendemasterne. Det har de frie antenneforeninger taget højde for, for de ser frem og er derfor ved at forberede de tilsluttede hjem på den næste hindring i at se uforstyrret fjernsyn:

Når de øverste kanaler i frekvensbåndet åbnes for mobilt udstyr kan signalerne trænge ind i ubeskyttede anlæg. Antenneanlæggene har forberedt sig ved at gøre sine installationer HF-tætte, men hvor mange brugere ved overhovedet, om hjemmets egne installationer er sikret mod forstyrrelser?

I dette nummer giver Allan Nelsson, Corning Cabelcon, råd, som antenneanlæggene kan giver videre til husstandene, så de i tide kan sikre sig.

Det er også her, vi fortæller om landsmødet, hvor Poul Juul trak sig fra formandsposten til fordel for Carsten Karlsen, som vi præsenterer.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør Agnete Gersing erkender, at styrelsens forslag til politikerne om indgreb, der kan give flere mulighed for at vælge enkeltkanaler, næppe er interessant for flere end 15 % af hjemmene.

Trods programpakker er der tro på, at der er plads til – behov for flere tv-kanaler. Vi fortæller om det store forarbejde til Discoverys TLC, og i en anden artikel forklarer internet-sitet KanalSport, at der er også er plads til den i kabelnettene.

FDA Orientering