PRESSEMEDDELELSEPRESSEMEDDELELSE

FDAs kommentarer til Fusion YouSee – MTG

Får kæmpe indflydelse på markedet

Den kommende fusion mellem YouSee og MTG kan få en kæmpe indflydelse på hvordan fremtidens medielandskab kommer til at se ud. Det mener landsformand Thomas Bak, Forenede Danske Antenneanlæg, FDA, hvis medlemmer vil være storkunde hos det fusionerede selskab.

”De nye selskab kommer til at eje både indhold og et distributionsnet. Derfor er det vigtigt, at de øvrige distributører fortsat har samme adgang til indholdet og rettighederne fra MTG, så YouSee ikke pludselig får et indholdsmonopol – ligesom det er er vigtigt, at priser og vilkårene i øvrigt ikke pludselig bliver dårligere”, siger Thomas Bak.

Han glæder sig over, at YouSee allerede har tilkendegivet, at de ikke ønsker at begrænse indholdet til eget distributionsnet – men fortsat tilbyde indholdet til andre distributører.

”Det tilsagn vil FDA naturligvis holde det nye fusionerede selskab fast fast på. Det er en forudsætning for fri og lige konkurrence”, siger Thomas Bak.

En spiller der bliver så stor som det er tilfældet med den ønskede konstellation kan ikke undgå at få kæmpe indflydelse på markedet.

Gennemsigtig og rimelig adgang for andre

”I FDA vil vi holde et skarpt øje med antenneanlæggenes muligheder for at få adgang til indhold og tjenester. Vi vil blandt andet være opmærksom på, at der ikke kræves urimelig indflydelse på anlæggenes muligheder for at ’pakketere’ og udbyde tjenester”, siger Thomas Bak.

”For forbrugerne bliver det særligt spændende, om den nye fusion i kraft af dens størrelse, for alvor kan komme til at spille en rolle mere globalt. Så kan det i givet fald betyde bedre og måske tillige relativt billigere adgang til indhold fra den øvrige del af verden”, siger Thomas Bak.

Thomas Bak kan kontaktes på mobil 2672 4618 for uddybende kommentarer.

Med venlig hilsen
Thomas Bak, landsformand og Søren Birksø Sørensen, sekretariatschef.